فهرست مطالب
آموزش خیاطی زنانه در منزل رایگان و آسان است فقط کافی است مدتی با هنرآموز در ارتباط باشید تا به سادگی هنر خیاطی را در منزل یاد بگیرید.
با آموزش هنر خیاطی به راحتی و بدون صرف هزینه زیاد، می توانید به درآمد برسید؛ درآمدی که می توانید در منزل و در کنار رسیدگی به فرزندتان کسب کنید.
با دیدن آموزش خیاطی در منزل به صورت رایگان می توانید در بدبینانه ترین حالت با دوخت انواع لباس به درآمدی متناسب با تلاشتان برسید و در خوشبینانه ترین حالت می توانید با برند شدن در یک شاخه خاص، علاوه بر تامین زندگی خود، می توانید به زندگی ده ها نفر سامان دهید.
صنعت مد و لباس یکی از پردرآمدترین شغل های دنیا از دیرباز تاکنون بوده است. به همین دلیل افراد زیادی جذب این حوزه شده اند.
این در حالی است که شرایط و موقعیت برای همه یکسان نیست تا بتوانند یک طراح حرفه ای یا صاحب یک برند معروف شوند.
به همین دلیل افراد بنابر توانایی، موقعیت و پشتکار خود می توانند وارد شاخه های دیگر از صنعت لباس شوند.
قطعا شما به دلایلی در حال مطالعه این مقاله هستید، برای مثال در جستجوی یک کار ایمن و خانگی هستید و این سوال برای شما پیش آمده است که آیا درآمد خیاطی آن قدرها هست که بتوانم به آن تکیه کنم؟
یا قصد دارید لباس های خود و عزیزانتان را با مدل باب میل خودتان بدوزید، یا ممکن است به دنبال فراگیری آموزش صفر تا صد خیاطی در منزل باشید، یا شاید هم عاشق این هنر هستید و آرامش خود را در این حرفه می بینید و… .
حضور شما به هر دلیلی، برای ما ارزشمند است، از این رو سعی کرده ایم مهم ترین نکات در این حرفه را عنوان کنیم، نکاتی ارزشمند مانند مراحل آموزش خیاطی آسان، ایده هایی برای کسب درآمد از خیاطی، کمترین و بیشترین مزیت ها در این حرفه، آشنایی با شاخه های خیاطی و… .
مراحل آموزش خیاطی
برای شروع به کار در این حرفه نیاز است تا اصول پایه در خیاطی را بدانید. اصولی مانند:
ابزار مورد نیاز خیاطی
برای شروع هنر خیاطی شما نیاز دارید به یک چرخ خیاطی، سوزن های متفاوت برای دوخت پارچه های مختلف، قیچی برش، کاغذ الگو، اتو، متر و پارچه.
شناخت انواع پارچه ها
پارچه های مختلف مانند ریون، ویسکوز، پنبه ای، ژاکارد، دوشس، لمه، استرج، مخمل، ژورژت، شیفون، شانتون، گیپور، حریر و… از جمله پارچه هایی هستند که هر خیاطی باید آن ها را بشناسد.
پارچه ها نقش مهمی در نتیجه نهایی کار شما دارد، برای مثال استفاده از پارچه های آهارداریا نقش درشت، برای افراد لاغر مناسب است و استفاده از آن ها برای افراد درشت اندام به هیچ وجه توصیه نمی گردد. پارچه های لطیف برای دوخت لباس نوزادی و بچه گانه کاربرد بیشتری دارند و… . با شناخت انواع پارچه ها شما گام اول در مسیر موفقیت را خواهید برداشت.
شناخت انواع متد خیاطی
آموزش خیاطی در متدهای زیادی صورت می گیرد ولی حاصل نتیجه تمام آن ها یکی است.
هر متد نقاط قوت و نقاط ضعف مخصوص به خود را دارد. انواع متدهای خیاطی عبارتند از: گرولاوین، مولر، ایتالیایی، آمریکایی، متریک و فرانسوی.
متد گرولاوین
در این متد قدیمی، تمام قسمت های بدن اندازه گیری می شود به همین دلیل یکی از دقیق ترین الگوها در این متد به دست می آید.
متد مولر
این متد، روش خیاطی آلمانی هاست. به دلیل نزدیک بودن سایز بدن ایرانی ها با آلمانی ها، این متد در ایران بسیار کاربرد دارد. دقت زیاد در عین سادگی از ویژگی های این روش خیاطی است.
متد ایتالیایی
در این متد دیگر خبری از کشیدن الگو بر روی کاغذ نیست و الگو مستقیما بر روی پارچه پیاده می گردد. این روش برای دوخت لباس های مجلسی باعث بروز مشکلاتی خواهد شد، اما برای لباس های راحتی و آزاد روش آسانی است.
متد آمریکایی یا ABM
در این متد مشهور که جایگاه ویژه ای در تجارت پیدا کرده است، الگوها بر اساس جدول سایزبندی از سایز 36 تا 54 آماده شده و به دست خیاط می رسد.
این الگوها، گاها نیاز به دستکاری دارند تا مناسب اندام شخص گردد.
متد فرانسوی
فرانسه از موفق ترین کشورها در صنعت مد و پوشاک بوده و هست. متد فرانسوی هنرمندانه ترین روش خیاطی است. در این روش که بی شباهت به گرولاوین نیست، لباس بر اساس اندازه گیری های دقیق بدن افراد دوخته می شود. در این روش، پرو کردن ضروری است تا نتیجه کار یک لباس عالی با تنپوشی بی نظیر از آب درآید.
متد متریک
اگر دارای دقت، نظم و صبر زیادی هستید، بعید نیست این متد را برای آموزش دیدن انتخاب کنید. در این روش بعد از اندازه گیری های دقیق و وقت گیر که منجر به کشیدن یک الگوی بی نقص می گردد، می توانید لباس هایی عالی بدوزید.
توضیحات تکمیلی درباره آموزش خیاطی
خیاطی از قدیم الایام به عنوان یک شغل در سطح جامعه شناخته شده است.
در برهه های مختلف این حرفه مانند تمام حرف دیگر دستخوش تغییراتی گردیده است.
اختراع چرخ خیاطی یکی از این تغییرات بوده است.
تغییری که باعث انفجاری عظیم در صنعت پوشاک گردید.
این اختراع باعث رونق گرفتن زندگی کسانی شد که به سختی از این حرفه کسب درآمد می کردند.
در عصر حاضر پیشرفت تکنولوژی و امکان تبلیغ در فضای مجازی یک گام مهم دیگر در موفقیت این حرفه بوده است.
با شیوع کرونا در سراسر جهان و در پی آن خانه نشین شدن مردم، باعث شد تا بر تعداد کسانی که در حرفه خیاطی مشغول به کار هستند افزوده گردد.
دوخت ماسک، لباس های بیمارستانی و… از جمله اقلامی بودند که در زمان شیوع بیماری، باعث شد تا عده ای برای امرار معاش و یا کمک به این حرفه روی آورند.
نکات مهم در مورد آموزش خیاطی
تفکر بیشتر مردم در مورد حرفه خیاطی این است که تمام افراد موفق در این کار بر تمام شاخه های این حرفه تسلط کامل دارند! این حرف در بعضی موارد حرف درستی است اما در حال حاضر این امکان فراهم است که با تسلط تنها بر یک یا دوشاخه می توانید به درآمد دلخواه خود برسید..
امروزه افرادی موفق هستند که خود را در یک شاخه از خیاطی متخصص می دانند و مردم آن ها را به عنوان متخصص آن شاخه می شناسند.
به عنوان مثال فردی که فقط مانتو میدوزد و در این زمینه متخصص شده است خیلی موفق تر از فردی است که همه چیز می دوزد.
محدود کردن کمیت هدف ها و تمرکز بر یک شاخه، باعث بالا رفتن کیفیت و رونق کار می گردد.
تمرکز کردن بر روی چند شاخه باعث کاهش راندمان کاری می شود.
زمانی که بر یک شاخه تسلط کامل پیدا کردید و توانستید برند مخصوص به خود را داشته باشید، می توانید تارگت های دیگری را هم انتخاب کنید.
توصیه می شود بعد از یادگیری مطالب پایه مانند کار با چرخ خیاطی، الگوکشی، برش، شناخت انواع پارچه ها، پیدا کردن بازار فروش و…، شاخه ای که به آن علاقمند هستید یا شاخه ای که بر آن تسلط کامل دارید را انتخاب کرده و تمرکز اصلی تان را بر روی آن بگذارید.
یک کار را هزار بار انجام دادن بسیار برتر است از هزاران کار را یک بار انجام دادن.
تمرکز بر یک کار و یادگیری در جهت پیشرفت آن کار، از دلایل موفقیت افراد مطرح در حوزه و پوشاک است.
افرادی مانند سومبات هاکوپیان فقط در حوزه پوشاک مردانه فعالیت می کند، گروه تولیدی هالیدی در حوزه پوشاک زنانه و… با تمرکز بر یک رشته توانسته اند به بهترین و موفق ترین ها در رشته کاری شان تبدیل شوند.
مزایای یادگیری خیاطی
بی نیاز شدن از لباس های بازاری
اولین مزیت این حرفه و هنر این است که شما می توانید طراحی لباس هایتان را خودتان انجام دهید و مطابق با سلیقه تان لباس ها را بدوزید.
کسب درآمد از همان ابتدای کار
تنها با یاد گرفتن اصول پایه خیاطی، شما می توانید به درآمد قابل توجهی برسید.
برای مثال لباس راحتی یکی از ساده ترین دوخت ها و برش ها را دارد.
خیلی از مبتدیان با دوختن این لباس ها در مدل های خلاقانه توانسته اند به درآمدی بیشتر از یک خیاط حرفه ای دست یابند.
شروع کار با کمترین امکانات
سرمایه اندک، فضایی کوچک و بودن در کنار خانواده از مزیت های دیگری است که باعث شده این حرفه محبوبیت پیدا کند.
وجود گرایش های متنوع
این حرفه دارای شاخه های متعددی است و هر فرد بنابر سلیقه و توانایی خود می تواند در یک یا چند شاخه حرفه ای گردد.
منعطف بودن
اگر به خیاطی علاقمند هستید اما وقت کافی برای دوختن ندارید، می توانید به تعمیر لباس یا دوخت آکسسوری هایی مانند دستکش که وقت زیادی از شما نمی گیرد اکتفا کنید.
امکان انجام کار به صورت دورکاری
با فرا گرفتن خیاطی، به راحتی می توانید از کارگاه های خیاطی سفارش کار بگیرید و در منزل خود بدوزید.
نتیجه گیری
وارد شدن به دنیای خیاطی مانند هر هنر دیگری، در ابتدا نیاز به علاقه فرد دارد، اما هستند کسانی که به این هنر علاقه ای ندارند ولی به سبب صبر و پشتکار ستودنی شان، در صف اشخاص موفق در این حوزه قرار گرفته اند.
حرفه خیاطی نیاز به حداقل هایی برای شروع دارد، از جمله ابزار لازم، آشنایی با انواع متدهای خیاطی، برش ها، دوخت ها، سبک ها و… .همچنین برای پیشرفت در این حرفه مانند هر حرفه دیگری، شما نیاز به داشتن نمونه کار خوب برای ارائه خواهید داشت.
در این مقاله از آموزش خیاطی سعی شده است تا مهم ترین نکاتی را که لازم است قبل از ورود به دنیای خیاطی، بدانید، گردآوری شود.
از مهم ترین این نکات آشنایی با مراحل خیاطی مانند شناخت انواع متدها، مزایای یادگیری این حرفه، چگونگی کسب درآمد از طریق تمرکز بر یک شاخه و متخصص شدن در آن بود.
چنانچه تمایل دارید از طریق فضای مجازی به یادگیری این هنر زیبا، گره گشا و متنوع بپردازید، سایت هنر آموز با آموزش خیاطی از صفر تا صد این امکان را به هنرجویان می دهد تا بتوانند در منزل به درآمد دلخواه برسند.
سوالات متداول آموزش خیاطی
به طور قطع نمی توان گفت که کدام متد بهتر است. هر فردی با توجه به توانایی ها و نیازهایش یک متد را برای آموزش دیدن انتخاب می کند. البته اگر بتوانید در تمامی متدها دستی بر آتش داشته باشید، قطعا در هموار کردن مسیر موفقیت تان تاثیر خواهد گذاشت.
برای یادگیری خیاطی، لازم نیست حتما بودجه کلان برای تهیه ابزار مربوطه داشته باشید. کافی است تا ابزار اولیه مانند چرخ خیاطی، پارچه، متر و کاغذ الگو را در اختیار داشته باشید. برای دیدن آموزش خیاطی می توانید از پیج ها، کتاب ها و سایت های آموزشی مانند سایت هنرآموز بهره بگیرید.
میزان درآمد به مولفه های بسیاری وابسته است از جمله نوع کالا، میزان تبلیغات، تمیزی در برش و دوخت کالا، دارا بودن سبکی خاص و دیگر مواردی که باعث می شوند درآمد از این حرفه، عدد یکسانی نباشد.
خیر. البته رسیدن به اشباع در تمامی حرف وجود دارد، اما به مدد خلاقیت و داشتن نگاه تیزبینانه در جهت رفع نیازهای جامعه می توان در هر حرفه ای موفق بود. برای مثال با دانستن هنر خیاطی می توان کارآفرینی های بیشماری را به وجود آورد. دوخت سرویس آشپزخانه، روکش ماشین، دوخت لباس برای گروه های مختلف (ورزشی،نمایشی،هنری و…)،لباس های پرسنل و کارمندان (بیمارستان ها، ارگان ها، ادارات)، لباس های شاد با طراحی های امید بخش برای کودکان سرطانی، توانیابان و کودکان استثنایی، دوخت ملزومات حجاب مانند یقه حجاب، هد شال، و… از جمله مواردی هستند که از طریق کاوش در پیدا کردن نیاز مردم به وجود آمده اند.
سریع ترین راه برای رسیدن به درآمد از طریق این حرفه، این است که در یک شاخه از آن برای مثال در حوزه پوشاک بچه گانه به سطح بالایی از مهارت دست پیدا کنید. با این کار و استفاده از خلاقیت در طراحی و دوخت لباس های بی بدیل، این امکان را خواهید داشت که برند مخصوص به خود را داشته باشید.
اما اگر می خواهید از همان پله اول یادگیری خیاطی، به درآمد برسید، پیشنهاد می شود از دوخت کارهای ساده مانند آکسسوری ها، ارائه خدماتی مانند دوخت دکمه، تکه دوزی ( برای مثال با یک کارگاه خیاطی به توافق برسید که قسمتی از یک لباس مانند دم مچی، یقه های ساده و… را شما انجام دهید) و… شروع کنید.
سلام خیلی ممنون بابت سایت خوب شما
سایت خیلی خوبی هست با مطالب و آموزش های کاربردی برای کسانی که علاقمند به این حرفه هستن
ممنونم