آموزش خیاطی

دوخت مانتو

دوخت مانتو-هنرآموز
2/5 - (1 امتیاز)
دوخت مانتو با توجه به تنوع مدل ها، در درجه سخت و آسان قرار دارد. امروزه بسیاری از مانتوهای بازاری، در حالت گشاد و فری سایز طراحی و دوخته می‌ شوند که دوخت آن ها بسیار راحت و ساده می‌ باشد. مجموعه هنر آموز، با آموزش دو مدل مانتو بدون الگو، علاقه مندان به خیاطی که در ابتدای راه آموزشی می‌ باشند را در دوختن مانتوی جذاب و آسان، همراهی می‌ کند.

 آموزش دوخت مانتو برای مبتدی ها

برای دوختن مانتو بدون الگو، نیازی به اندازه گیری و تهیه الگوی بالاتنه اصلی نمی باشد. از این رو هنرجویان می توانند تنها با توجه به چندین نکته خیاطی که در این مطلب بیان خواهد شد، به راحتی مانتوی زیبایی را بدوزند.

برای دوخت انواع مانتو در نوع بدون الگو، باید اقلام خاص تهیه شوند. اقلام مورد نیاز برای این امر، شامل، پارچه، متر خیاطی، خط کش فلزی یا پلاستیکی، گچ یا صابون خیاطی، سوزن و نخ کوک و در آخر چرخ خیاطی که از اساسی ترین وسیله خیاطی می‌ باشد.

پارچه مورد استفاده برای مدل مانتو کیمونو، باید به اندازه دو قد باشد. به عبارتی اگر فردی، خواهان دوخت مانتو با قد 90 یا 100 سانتی متر است، باید حدود 180 الی 200 سانتی متر پارچه تهیه نماید. در مانتوهای ساده ای که نیازی به یقه برگردان ندارند، پارچه حدود 180 سانتی متر برای دوخت، کافی است.

دوخت مانتو کیمونو

دوخت مانتو کیمونو-هنرآموز

برای دوخت این مانتوی کاربردی و پرطرفدار، فقط نیاز به رسم چند خطوط ساده روی پارچه داریم تا یک مانتوی جذاب و زیبا به دست آید. ابتدا باید پارچه تهیه شده را از عرض تا کنیم به گونه ای که ترکی هر دو طرف پارچه روی هم قرار بگیرند. در این صورت دولایه بسته در قسمت چپ و دو لای باز در قسمت راست می‌ باشد. سپس با استفاده از یک گچ یا صابون خیاطی، الگوی ساده مانتو را روی پارچه منتقل می کنیم.

الگو دوخت مانتو کیمونو-هنرآموز

طبق تصویر، از نقطه (A) 8 الی 5/8 سانتیمتر به سمت راست و همان مقدار به سمت پایین می رویم تا نقاط D و B به دست آید. برای طراحی گردن پشت، باید از نقطه (A) حدود دو سانتی متر به پایین رفته و به (D) وصل شود. از نقطه (D) حدود 46 تا 60 سانتی متر به سمت راست حرکت می کنیم تا خطوط سرشانه و آستین را طراحی کنیم.

در آموزش خیاطی، رسم خط سرشانه اهمیت زیادی دارد. اما رسم خط سرشانه مانتو کیمونو بسیار ساده و راحت می‌ باشد. برای این کار از نقطه (Y) به اندازه 18 سانتیمتر به پایین حرکت و علامت گذاری می کنیم. از نقطه (E) حدود 12 الی 14 سانتی متر به پایین رفته و از آن نقطه حدود 8 سانتی متر به سمت چپ می رویم و علامت گذاری می کنیم. در این صورت می توان مچ آستین را در اندازه 20 الی 22 سانتی متر طراحی کرد. برای رسم آستین از نقطه (D) به (E) وصل می کنیم که حدود 50 سانتی متر می‌ شود. در صورت نیاز به آستین بلند، می توانید خط را تا حدود 70 سانتی متر هم ادامه دهید.

این صفحه رو کلیک کن به کارت میاد!  آموزش دوخت کاور لباسشویی

قد مانتو را حدود 100 سانتی متر درنظر می گیریم که باید از گودی گردن، اندازه گیری شود و مستقیما به صورت عمودی، خطی رو به پایین وصل شود. از خط وسط جلو، به اندازه 8 الی 5/8 سانتی متر به راست حرکت کرده و خطی عمود با موازات خط جلوی مانتو رسم می کنیم تا به واسطه آن، سجاف را طراحی نماییم. سجاف می‌ تواند صاف یا مانند تصویر، منحنی طراحی شود. این مستطیل سجاف به دست آمده، در روی یک پارچه دیگر برش می خورد تا در مرحله دوخت به وسط جلو مانتو دوخته شود.

در قسمت دمپای مانتو، حدود 27 الی 30 سانتی متر به سمت راست علامت می زنیم. نقطه (F) و (H) را با خطی مستقیم به هم وصل می کنیم. در این هنگام، می توانیم طراحی کیمونو را انجام دهیم. در صورت نیاز به مانتوی گشاد، بهتر است منحنی خط دو رسم شود. اما در صورت نیاز به یک مانتو کیمونوی مجلسی، منحنی شماره یک باید رسم گردد.

آموزش دوخت مانتو مجلسی شیک

آموزش دوخت مانتو مجلسی شیک-هنرآموز

بسیاری از افراد، از مانتوی کیمونو به عنوان مانتوی مجلسی، استفاده می کنند. برای دوختن مانتو مجلسی کیمونو، بهتر است توجه ویژه ای به طراحی کیمونو صورت بگیرد. با انتخاب منحنی شماره یک یا خط (FH) می توان یک مانتوی کیمونوی جذاب مجلسی دوخت.

برای دوخت این مانتو، نیاز به دو قسمت بالاتنه جلو و پشت داریم. طبق آموزش بالا، الگوی پیاده شده روی پارچه اگر در قسمت دولای بسته پارچه برش بخورد، به عنوان بالاتنه پشت درنظر گرفته می‌ شود. اما برش این الگو روی دولای باز پارچه، بالاتنه جلوی مانتو را به وجود می آورد.

بعد از برش، ابتدا سرشانه ها به یکدیگر وصل می‌ شوند. سپس قسمت کیمونو دوخته می‌ شود. سجاف جلوی مانتو دوخته می‌ شود و برای سجاف پشت، می‌ توان از نوارهای اریب استفاده کرد. این مانتو به صورت جلو باز طراحی شده است.

برای دوخت مانتو ساده، به علت جلو باز بودن از قزن استفاده می‌ شود. قزن موردنظر باید هم رنگ لباس باشد. پارچه های مناسب این مانتو، پارچه ابر و بادی، حریر و پارچه نخی نازک می‌ باشد. پارچه حریر ساده را می‌ توان برای دوخت مانتو مجلسی کیمونو نیز استفاده کرد. برای زیباسازی آن، می‌ توان از مروارید دوزی، منجوق دوزی یا انواع گلدوزی و دوخت های تزئینی سنتی در قسمت جلوی مانتو استفاده کرد.

 

 دوخت مانتو از روی مانتوی دیگر

بسیاری از بانوان که تجربه کافی در زمینه خیاطی ندارند، می توانند با الگوگیری از یک مانتو آماده، مانتوی جدیدی بدوزند. برای این کار، لازم است قسمت بالاتنه جلو و پشت مانتو به صورت جداگانه روی یک کیسه پلاستیک بزرگ قرار بگیرد. در این صورت با استفاده از یک خودکار، می‌ توان دور تا دور قسمت جلو و پشت مانتو را روی کیسه پلاستیکی علامت زد. در این صورت الگوی انتقال داده شده روی پلاستیک، برش می خورد و مستقیما روی پارچه برای برش قرار می گیرد.

این صفحه رو کلیک کن به کارت میاد!  آموزش دوخت لحاف

لازم به ذکر است که برای دوخت این مدل از مانتوها، مانتوی ساده و بدون برش را در نظر گرفت، مانتوهای فری سایز و آزاد، بهترین نمونه برای دوخت این مانتوها می‌ باشند.

 

دوخت مانتو ساده تابستانی

دوخت مانتو ساده تابستانی-هنرآموز

برای دوخت مانتو تابستانی با یقه آبشاری، نیازی به الگو نداریم. این مانتو به عنوان مانتو تابستانی و ساده، بسیار محبوب می‌ باشد. برای دوخت این مانتو، باید ابتدا پارچه به روش گفته شده در بالا، تا شده و آماده گردد.

الگوی ساده این مانتو، مانند مانتوی کیمونو می‌ باشد. اما با این تفاوت که قسمت مچ آستین برای طراحی کیمونو به خط کمر به صورت منحنی، وصل می‌ شود. طراحی قسمت گردن، سرشانه و آستین مانند مانتوی کیمونو روی پارچه اصلی لباس با گچ پیاده سازی می‌ شود.

از نقطه (C) حدود 18 سانتی متر به پایین می رویم تا خط سینه به دست آید. از این نقطه، به اندازه نصف دور سینه بعلاوه 5 سانتی متر به چپ می رویم. انتهای این خط به عنوان راهنما برای رسم کیمونوی آستین می‌ باشد.

از نقطه (‌C) به اندازه 56 سانتی متر پایین رفته تا خط باسن رسم شود. اندازه خط باسن، اندازه نصف دور باسن بعلاوه 8 سانتی متر می‌ باشد.

از نقطه (D) حدود 40 تا 50 سانتی متر به سمت چپ می رویم تا نقطه (Y) به دست آید. از گوشه گردن (B) به نقطه (Y) خطی صاف رسم می کنیم.

از خط وسط جلو، به اندازه 90 سانتی متر به سمت پایین خطی رسم می کنیم تا قد مانتو به دست آید. پهلوی لباس را نیز در امتداد خط وسط جلو ادامه می دهیم. از قسمت چپ پهلوی دمپای مانتو، حدود 6 الی 7 سانتی متر به سمت چپ خارج می شویم و به نقطه (G) وصل می کنیم تا گشادی مانتو انجام بگیرد.

خط سینه را به دو قسمت مساوی تقسیم می کنیم و یک خط عمود تا دمپای مانتو رسم می کنیم. در قسمت دمپا، خط عمود را به اندازه 15 الی 20 سانتی متر ادامه می دهیم تا نقطه (O) به دست آید. این نقطه به نقاط (K) و (U) وصل می کنیم تا دمپای مانتو حالت هفتی به خود بگیرد. نقطه (Y) را به نقطه (O) وصل می کنیم تا طراحی یقه آبشاری تکمیل گردد. این الگو به عنوان الگوی بالاتنه جلو روی پارچه با گچ علامت گذاری می‌ شود.

برای برش پشت مانتو نیاز است این الگو نیز روی پارچه پیاده و برش بخورد، اما باید قسمت هایی از آن مورد حذف قرار بگیرد. در برش پارچه پشت مانتو باید نقاط (BYU) و (UOK) روی پارچه رسم نشود. چون این نقاط متعلق به الگوی جلو، طراحی یقه و طراحی دمپای مانتو می‌ باشند که در قسمت پشت مانتو وجود نخواهند داشت.

پارچه مناسب این مانتو نیز باید از ضخامت بسیار نازک و حالت ریزشی برخوردار باشد. پارچه های حریر، ریون و ژرسه بهترین پارچه برای دوختن مانتوهای آبشاری می‌ باشند. این پارچه ها به ریزش بیشتر طرح یقه مانتو کمک می کنند و زیبایی عالی را برای مانتو ایجاد می کنند. لازم است که متراژ بیشتری را برای خرید پارچه درنظر بگیریم تا روی پارچه فضای کافی برای برش قسمت یقه آبشاری وجود داشته باشد. حدودا این مانتو به دو و نیم الی سه متر پارچه نیاز دارد.

این صفحه رو کلیک کن به کارت میاد!  دوخت جاسوزنی (آموزش تصویری صفر تا صد)

برای دوخت قسمت های برش یافته این مانتو، ابتدا باید قسمت سرشانه و بالای آستین، با یک دوخت کلی، به یکدیگر دوخته شوند. سپس پهلوهای مانتو با قسمت زیرین آستین به صورت کلی، با یک دوخت، به یکدیگر متصل می‌ شوند.

برای این مانتو نیازی به سجاف جلو و پشت یقه نمی باشد. جهت پاکدوزی لبه های یقه، بهتر است از یک عدد نوار اریب تزئینی استفاده شود. در صورتی که تمایل به استفاده از نوار اریب نداشتید، می توانید حدود یک و نیم سانتی متر، لبه های یقه را تو بگذارید و یک نیش بخیه از لبه یقه با چرخ خیاطی بروید. برای قسمت پشت یقه نیز حتما از نوار اریب هم رنگ استفاده نمایید. تو گذاشتن قسمت پشت یقه برای پاکدوزی، به خاطر منحنی بودن طرح آن، برای مبتدیان بسیار سخت خواهد بود

آموزش دوخت مانتو ساده دکمه دار

آموزش دوخت مانتو ساده دکمه دار-هنرآموز

 برای دوختن مانتو دکمه دار، باید مدل خاص مانتو را مدنظر قرار داد. به عبارتی مدل مانتو، می‌ تواند دکمه دار یا بدون دکمه بودن مانتو را مشخص نماید. مانتوهای آبشاری در نوع بدون دکمه طراحی می‌ شوند. اما مانتوی کیمونو می‌ تواند دارای دکمه نیز باشد.

برای دکمه خور کردن مانتوی کیمونو بهتر است دکمه مخفی را درنظر گرفت. دکمه های پانچی یا فشاری، بهترین مدل دکمه برای مانتو کیمونو هستند.

در هنگام برش قسمت جلو مانتو کیمونو روی پارچه، باید از قسمت وسط جلو حدود یک الی دو سانتی متر خارج شده و خطی مستقیم به موازات خط وسط جلو رسم کرد. این خط، فضای کافی برای دوخت دکمه را به مانتو می‌ دهد.

دکمه های فشاری، می توانند با استفاده از تکه پارچه های اضافی مانتو، روکش شوند. این کار توسط خرازی ها انجام می‌ شود. شما می توانید با برش دایره ای به قطر 5 سانتی متر از پارچه اضافی مانتو به تعداد شش الی هفت عدد، دکمه فشاری با روکش پارچه داشته باشید.

بعد از دوختن مانتو لازم است پارچه های دایره ای برش خورده و خود مانتو را به خرازی ها ببرید تا آنان دکمه پارچه ای مناسب با مانتو را پانچ نموده و در اختیار شما قرار دهند. لازم به ذکر است که قبل از سپردن مانتو به خرازی ها، قسمت های دکمه خور را روی مانتو علامت بگذارید.

برای این کار، دکمه اول در ابتدای گودی گردن مانتو علامت گذاری می‌ شود. بقیه جادکمه ها به ترتیب، با فاصله پنج الی شش سانتی متری روی مانتو علامت گذاری می‌ شوند.

سخن پایانی

دوخت مانتو بدون الگو در طرح تابستانی و مجلسی، توسط بانوانی که خیاطی نمی دانند، قابل انجام است. بانوان می توانند با توجه به نکات ارائه شده در این صفحه آموزشی، یک مانتوی زیبا با دوخت فوق العاده آسان را داشته باشند. مجموعه هنرآموز با مدنظر قرار دادن تجربه خیاطی خوانندگان این مطلب، از آسان ترین و در عین حال کاربردی ترین روش آموزشی استفاده کرده است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *