آموزش دوخت شلوار زنانه بدون الگو از آن آموزش هایی است که مورد علاقه قشر زیادی از افراد قرار گرفته است. مواردی همچون سادگی در برش و دوخت، بی نیاز شدن از گذراندن کلاس های آموزش خیاطی، آماده شدن در زمانی بسیار کم، دارای مدل های متنوع و… از دلایل محبوبیت خیاطی بدون الگو به شمار می روند. آموزش دوخت شلوار زنانه زیپ دار بدون الگو امکان پذیر است، اما نیاز به دقتی بیشتر از دیگر شلوارهای بدون الگو دارد. این نکته را در نظر داشته باشید که اگر قصد شرکت در یک مراسم رودروایسی دار را دارید، بهتر آن است که برای این مورد خاص، از الگو استفاده کنید. در ادامه این مقاله از سایت هنر آموز به آموزش دوخت شلوار زنانه بدون الگو در مدل های به روز پرداخته شده است.
فهرست مطالب
آموزش دوخت شلوار راحتی زنانه بدون الگو
آموزش دوخت شلوار ساده بدون الگو را با روشی آسان و تنها با چند اندازه، در ذیل آمده است. با دوخت این مدل ساده، می توانید در فراگیری آموزش دوخت شلوار راسته زنانه بدون الگو، آموزش دوخت شلوار بیرونی زنانه بدون الگو و… نیز موفق عمل کنید.
لوازم مورد نیاز
پارچه، متر، چرخ خیاطی، قیچی، کش پهن، خط کش
روش دوخت شلوار زنانه بدون الگو
ابتدا پارچه را به صورت 4 لا پهن کنید. برای دوخت این شلوار پارچه ای 4 لا به طول 100 و عرض 38 نیاز دارید.
قبل از شروع کار، سرکجی پارچه را بگیرید (نه تنها در آموزش دوخت شلوار زنانه بدون الگو، بلکه برای تمام لباس ها). برای این کار از گونیا کمک بگیرید. دقت داشته باشید که قسمت بسته پارچه جلوی شما باشد. از سر پارچه به اندازه 30 سانتی متر به سمت پایین آن، حرکت کرده و علامت بزنید. سپس با خط کش، از این علامت خطی به موازات عرض پارچه رسم کنید.
به سر پارچه برگردید و خطی موازی با عرض پارچه به اندازه 26 سانتی متر رسم کنید. سپس مانند عکس، این دو نقطه را با خطی هلالی به یکدیگر وصل کنید. اکنون فاق شلوار شکل گرفته است.
در قسمت پایانی پارچه، به اندازه 30 سانتی متر به موازات عرض جلو بروید و علامت بزنید. این خط را با خط کش به خط فاق وصل کنید.
از روی خطوط برش بزنید. معمولا در شلوار های راحتی و گشاد، نیازی به لحاظ کردن حق دوخت نیست.
بعد از برش از روی خطوط، قسمت بسته پارچه را که در جلوی شما قرار دارد، برش بزنید مانند تصویر.
در این مرحله، شما چهار تکه پارچه برش خورده خواهید داشت. دو تکه اول را که قسمت پشت شلوار محسوب می شود، بردارید و کنار بگذارید. با توجه به این که قسمت جلوی شلوار از قسمت پشت کوچکتر است، پس لازم است اصلاحاتی بر روی پارچه های قسمت جلوی شلوار صورت بگیرد.
مانند تصویر، از قسمت فاق شلوار دو سانتی متر به داخل پارچه رفته و علامت بزنید. از این علامت خطی تا قسمت صفر دمپا رسم کنید مانند تصویر زیر.
از قسمت کمر در قسمت فاق، 4 سانتی متر به سمت داخل کار جلو بروید و علامت بزنید، سپس با خط کش پیستوله، با خطی هلالی این نقطه را مانند تصویر به قسمت جلوی کمر متصل کنید. دقت داشته باشید که این خط در جلوی کمر، به نقطه صفر برسد. یعنی یک سر آن 4 سانتی متر از سر پارچه فاصله داشته باشد و سر دیگر دقیقا مماس با پارچه، تمام شده باشد. از قسمت جلوی کار نیز یک سانتی متر به داخل بروید، علامت زده و به قسمت صفر دمپا وصل کنید. حال از روی خطوط دوباره برش بزنید. الگوی جلوی شما نیز آماده شد.
در این مرحله تکه های پشت را در کنار یکدیگر قرار دهید و از قسمت فاق، آن ها را به یکدیگر وصل کنید. با تکه های جلو نیز همین کار را انجام دهید.
سپس قسمت پیش را روی قسمت پشت شلوار قرار دهید به گونه ای که قسمت راسته هر دو بخش به سمت داخل و چپه کار به سمت بیرون باشد.
بعد از دوخت کار را برگردانید و راسته کنید. یک پارچه به اندازه طول دور کمر شلوار به علاوه یک سانتی متر و عرضی به اندازه دوبرابر عرض کش به علاوه 3 سانتی متر، برش بزنید. اگر مانند تصویر، این پارچه طرحدار باشد، ظاهر شلوار، زیباتر خواهد بود. مقدار طول کش در حالت کلی 12 تا 15 سانتی متر کوچکتر از اندازه دور کمر است، اما اگر کشسانی کش، زیاد یا کم باشد، مقدار طول آن باید کم یا زیاد شود.
در این مرحله از دوخت، دو سر پارچه کمر و کش آن باید دوخته شوند.
سپس هم کش و هم کمری را به 4 قسمت مساوی تقسیم کرده و علامت بزنید. سپس کش و پارچه کمری را از روی علامت ها، بر هم منطبق کنید. درز کش باید روی درز پارچه قرار بگیرد. این دو را با سوزن در محل های نشان شده، فیکس کنید و چرخ کنید. کمر شلوار آماده شد، آن را به شلوار وصل کنید.
و در نهایت دمپای شلوار را یک و نیم تا دو سانتی متر به سمت داخل شلوار تا کنید و دوخت بزنید.
نکته
فرق آموزش دوخت شلوار نخی زنانه بدون الگو با آموزش فوق، فقط در نوع پارچه آن است و بس.
آموزش دوخت شلوار مجلسی زنانه بدون الگو
همان طور که در آموزش اول یعنی آموزش دوخت شلوار راحتی زنانه بدون الگو گفته شد، می توانید شلوارهای مجلسی و بیرونی را هم بدون الگو بدوزید، مانند مدلی که در این آموزش آمده است. الگو این شلوار مجلسی زیبا از کمر تا زانو راحت و آزاد و از قسمت زانو تا دمپا راسته و بسیار زیباست (گاها به این مدل، شلوار پیلی دار گفته می شود). دوخت این شلوار بدون الگو هم امکان پذیر است. برای این کار ابتدا الگوی پایه شلوار را با دقت بر روی پارچه رسم کنید (الگوی پایه، الگویی است که از روی آن می توان مدل های مختلفی خلق کرد). سپس از دو طرف پنس شلوار، یک سانتی متر به طرفین رفته و علامت بزنید. حال از این دو علامت، دو خط به موازات یکدیگر تا خط زانو رسم کنید. سپس مقدار گشادی دلخواه تان برای هر قسمت (پیش و جلو) را تعیین کنید. آن ها را تقسیم بر دو کنید و به دو طرف پنس اضافه کنید. برای مثال برای جلو 4 سانتی متر و برای پشت5 سانتی متر فضای اضافه برای پیلی نیاز دارید. برای قسمت جلو، 2 سانتی متر به سمت چپ پنس و 2 سانتی متر به سمت راست پنس اضافه کنید و علامت بزنید. سپس این دو علامت را به راس دو خط موازی تا خط زانو وصل کنید. به عبارتی دیگر باید دو خط جدید از طرفین پنس، به خط زانو وصل شوند، به همین راحتی. به این شیوه در خیاطی اوزمان گفته می شود. از اوزمان به کرات برای گشاد کردن، پیلی دادن و تغییر در مدل لباس ها استفاده می شود. در ادامه برای وضوح بیشتر توضیحات، آموزش تصویری بر روی الگو آورده شده است.
آموزش دوخت شلوار گشاد زنانه بدون الگو
شلوار پالازوو، مدلی اسپانیایی است که ایستایی زیبایش، در مدت زمانی کم، آن را جز شلوارهای ترند کرده است. برای دوخت این مدل شلوار، به یک قد پارچه، کش، متر، قیچی و… نیاز دارید. ابتدا پارچه را به صورت چهارلا پهن کنید. دقت داشته باشید که قسمت بسته پارچه، جلوی شما قرار داشته باشد. طول و عرض پارچه 112 در 60 سانتی متر برای شخصی با قد بلند مناسب است. برای افراد کوتاه تر، به هر میزانی که لازم است از قد کار کم شود، به مقدار نصف آن نیز از پهلو و گشادی کار کم کنید، اما اغلب خیاطان این کار را توصیه نمی کنند؛ زیرا معتقدند این نوع شلوار با این برش، در هر قدی، ایستایی و زیبایی خود را حفظ می کند.
از قسمت بسته پارچه، ده سانتی متر به سمت داخل بروید و علامت بزنید. از این علامت خطی موازی با طول کار و همچنین به بلندای آن رسم کنید. سپس قسمت بسته پارچه را تا رسیدن به این خط تا بزنید (به عبارتی دیگر، این قسمت از پارچه 8 لا می گردد).
از ابتدای کار 41 سانتی متر به سمت پایین پارچه رفته و علامت بزنید. از این علامت، خطی به موازات عرض پارچه به مقدار 38 سانتی متر رسم کنید. این خط، خط فاق محسوب می شود. سپس به اندازه 28 سانتی متر از بالای پارچه یعنی کمر، جلو بروید و علامت بزنید.
از علامت 28 سانتی متر که بر روی کمر جدا کرده بودید، خطی عمود بر خط فاق رسم کنید. سپس مانند تصویر با یک خط کوچک هلالی، راس خط 38 سانتی را به این خط عمود وصل کنید.
در این مرحله قسمت جلوی پارچه را که در شروع کار تا زده بودید، به حالت اول برگردانید (همون هشت لارو). از قسمت بالای پارچه، یعنی نقطه شروع کمر در محل ده سانتی متر، خطی در راستای متر موجود در تصویر زیر رسم کنید.
مقدار دمپا در این مدل 58 سانتی متر است. این اندازه را مشخص کنید، سپس مانند تصویر این نقطه را توسط خطی، به فاق شلوار وصل کنید.
کار را از روی خطوط برش بزنید. چهار لای پارچه را نیز از قسمت بسته آن، برش دهید.
همان طور که در تصویر می بینید، در جلو و پهلوی کار، فرم پارچه به حالت تیز است. برای از بین بردن این حالت، 2.5 سانتی متر از قسمت جلو و 2.5 سانتی متر از قسمت پهلو را مشخص کرده و از هر دو، خطی اریب به سمت وسط کار، بکشید به صورتی که این دو خط در وسط کار صفر شوند. به تعریفی دیگر، وسط دمپا را مشخص کنید و دو نقطه در جلو و پهلو را به آن وصل کنید البته به صورت خطی اریب و قوس دار.
در این مرحله دو لایه از پارچه را بردارید و کنار بگذارید. این دو قسمت پشت کار هستند. دو قسمت باقی مانده نیز مربوط به قسمت جلوی کار است که نیاز به ویرایش در قسمت پهلو و کمر دارد. مانند تصویر، از خط کمر 5 سانتی متر پایین رفته و علامت بزنید. از این نقطه خطی به طرف دیگر کمر رسم کنید به طوری که شروع این خط 5 سانتی متر و پایان آن صفر سانتی متر از خط کمر فاصله داشته باشد.
از خط فاق نیز به اندازه 2.5 سانتی متر به سمت داخل کار بروید و این نقطه را به دمپا وصل کنید. این خط نیز باید در پایان صفر شود. سپس از روی خطوط برش بزنید.
در این مرحله قسمت های پشت شلوار را از قسمت فاق به یکدیگر وصل کرده و چرخ کنید. همین کار را با قسمت های جلوی شلوار نیز انجام دهید.
حال، پیش و جلوی شلوار را از قسمت درزهای بیرون و داخل کار به یکدیگر وصل کنید.
این شلوار کمر کش از نوع سرخود است، یعنی برای وصل کش، نیازی به پارچه دیگر نیست. در این مدل کش مستقیم به کمر شلوار دوخته می شود.
کش را به اندازه دور کمر منهای 12 الی 15 سانتی متر، برش بزنید. دو سر کش را روی هم گذاشته و چرخ کنید. حتما مقداری که برای قفل کش به یکدیگر، قرار می دهید را در برش آن نیز لحاظ کنید تا کمر کش تنگ نگردد.
سپس هم کش و هم دور کمر شلوار را به چهار قسمت مساوی تقسیم کرده و علامت بزنید. کش و شلوار را با سوزن در محل های علامت خورده، به یکدیگر وصل کنید.
برای دوخت بهتر، لازم است که کش از هر دو طرف کشیده شود.
بعد از دوخت لبه کش به لبه کمر شلوار، کش را به سمت داخل شلوار تا کنید تا دیده نشود، سپس دوخت نهایی آن را انجام دهید.
در پایان دمپای شلوار را نیز به داخل تا کنید و تمیزدوزی کنید.
خلاصه
آموزش دوخت شلوار زنانه بدون الگو، یک آموزش کاربردی و ساده است که اکثر سنین، می توانند خیاط لباس های خود شوند. اگر با دقت آموزش دوخت شلوار زنانه بدون الگو را فرا بگیرید، می توانید با کمی تلاش بیشتر و خلاقیت، از این طریق به درآمد نیز برسید. برای مثال خلق مدل های زیبا با روش های ساده و بدون الگو و آموزش آن ها در فضای مجازی.
سلام و وقت بخیر
ممنون بابت آموزش خوب شما که کامل با دقت مطالب و توضیحات رو بیان میکنین
فقط یه سوال دارم اینکه میشه با هر نوع پارچه ایی بدون الگو شلوار دوخت؟؟؟
سلام بله میشه از هر پارچه ای استفاده کرد فقط ابعاد پارچه رو در نظر بگیرید که برای دوخت شلوار مناسب باشه
سلام
ممنون بابت سایت خوبتون و آموزش های با کیفیت شما
ببخشید لطف میکنین این آموزش تون رو در قالب کلیپ آموزشی بذاربن؟
سلام ممنون از شما. به زودی برای تمامی آموزش های هنرآموز ویدیو گذاشته می شود.