آموزش دوخت درپوش شیشه مربا عنوان مقاله آموزشی امروز سایت هنرآموز است. دوخت درپوش شیشه مربا، سس، ترشی، عسل و… باعث خلق فضایی فانتزی و شاد در محیط آشپزخانه می گردد. همچنین اگر در منزل به فروش خانگی مشغول هستید مانند فروش ترشی، عسل و دیگر محصولاتی که دارای ظروف شیشه ای درب دار هستند، می توانید با دوخت درپوش برای محصولات تان، مشتریان خود را خوشحال کنید. این کار، علاوه بر زیبا کردن بسته بندی محصول، باعث شناخته شدن آسان محصول شما از بین هزاران محصول مشابه می گردد به شرط آن که طراحی درپوش محصولات تان از صفر تا صد توسط خودتان صورت گرفته باشد.
دوخت درپوش شیشه مربا و ترشی یا هر ظرف شیشه ای درب دار، در مدل های خلاقانه و زیبایی صورت می گیرد. اگر در دوره های آموزش خیاطی شرکت کرده باشید، به راحتی می توانید مدل های ناب و زیبایی را طراحی کرده و بدوزید.
در بعضی از دوره های آموزش دوخت سرویس آشپزخانه، نحوه دوخت کاور شیشه مربا، ترشی و… نیز آموزش داده می شود. در هر صورت دوخت کاور برای ظروف درب داری مانند مربا، سس و… کاری آسان بوده و شرط دوخت آن، دانستن هنر خیاطی نیست. اگر به هیچ عنوان مایل به گرفتن سوزن و نخ در دست تان نیستید، می توانید درپوش های بدون نیاز به دوخت و دوز را آماده کنید. در مقاله امروز روش دوخت درپوش شیشه مربا در چند مدل زیبا را تهیه کرده ایم.
فهرست مطالب
دوخت درپوش پارچه ای شیشه مربا مدل چیندار و دورو
برای دوخت این کاور زیبا نیاز دارید به:
1- پارچه در دو رنگ متفاوت
2- قیچی
3- چرخ خیاطی
4- نوار تزئینی مانند نوار کتان، گیپور
5- کش
6- متر
7- سنجاق قفلی
ابتدا اندازه درب مورد نظر را اندازه بگیرید مانند تصویر.
یا می توانید مانند تصویر زیر، درب را روی پارچه بگذارید و دایره را رسم کنید. دقت داشته باشید که هر دو پارچه را به صورت راسته به راسته روی یکدیگر قرار دهید.
همان گونه که در تصویر زیر می بینید، لازم است یک دایره بزرگتر برای ایجاد چین و همچنین دوخت لیفه رسم کنید. پس یک دایره به ابعاد خود درب و دایره ای بزرگتر با ابعاد دلخواه تان که از 4 سانتی متر، کمتر نباشد، رسم کنید.
از روی خطوط دایره بزرگتر، پارچه را برش دهید. دور تا دور پارچه ها را به جز قسمتی که برای برگرداندن کار لازم دارید، دوخت بزنید. سپس پارچه را برگردانید و اتو بزنید. بعد از اتمام اتو کشی، نوار تزئینی را به دور کار بدوزید مانند تصویر.
سپس الگویی اندازه درب ظرف یا حتی خود درب را در مرکز پارچه دوخته شده قرار دهید. دور تا دور آن را علامت بزنید.
در این مرحله، روی خطوط علامت خورده را بدوزید به جز دو سانتی متر برای داخل بردن کش. با این کار یک فضای خالی بین دو دایره برای قرار گرفتن کش ایجاد کرده اید. به این کار شما لیفه می گویند. لیفه دوزی اغلب برای کمر مانتو و تونیک کاربرد دارد.
بعد از اتمام مرحله لیفه دوزی، کش را از محل دوسانتی که ندوختید با کمک سنجاق قفلی وارد لیفه کرده و گره بزنید. دقت داشته باشید که اندازه کش باید نصف اندازه دور درب باشد.
از این مدل می توانید برای دوخت پیچک گاز نیز استفاده کنید.
آموزش روکش شیشه مربا بدون دوخت
دوخت درپوش شیشه مربا بدون نیاز به دوخت، بیشتر برای زیبا کردن بسته بندی محصولات یا درست کردن دکوری به کار می رود. برای آماده سازی این درپوش های زیبا، نیاز به قیچی دالبری، نخ کنفی و در صورت دلخواه مقداری گل های نمدی دارید.
مانند مدل قبل، درب را روی پارچه گذاشته و حداقل 4 سانت بزرگتر از درب، پارچه را با قیچی دالبری برش دهید. سپس پارچه را روی درب گذاشته و با نخ کنفی آن را فیکس کنید. به جای نخ کنفی می توانید از انواع روبان ها، مروارید ها، قیطان ها و… نیز بنابر سلیقه خود استفاده کنید. اگر مایل به تزئین روی درپوش هستید، می توانید از گل های نمدی بهره بگیرید. این گل ها با چسب حرارتی به راحتی روی پارچه محکم می شوند.
کاور چیندار به همراه آویز
اگر دوست دارید درپوشی زیبا و شیک داشته باشید، دوخت درپوش آویزدار را به شما پیشنهاد می کنیم. این کاور جذاب را می توانید برای چیدمان آشپزخانه عروس نیز استفاده کنید.
وسایل لازم برای آماده کردن این مدل درپوش عبارت است از:
1- قیطان
2- پارچه نمدی یک میل
3- متر
4- نوار تزئینی
5- پارچه
6- درفش یا میل قلاب بافی
نحوه دوخت این درپوش دقیقا مانند مدل اول است با این تفاوت که دیگر نیازی به دوخت لیفه ندارید.
آویز گل مدل اول
بعد از اتمام دوخت درپوش، مربعی به ابعاد دلخواه (در اینجا 9 در 9) از پارچه نمدی برش بزنید.
سپس مرکز مربع را به طور دقیق مشخص کنید. چهارگوشه را یکی یکی به سمت مرکز تا کرده و اتو کنید.
بعد از تمام شدن این مرحله، شما یه مربع کوچکتر خواهید داشت. کارهای مرحله قبل را بر روی این مربع نیز انجام دهید، یعنی ابتدا مرکز را پیدا کنید، علامت بزنید و… . سپس با درفش یا میل قلاب بافی وسط کار یک شکاف کوچک ایجاد کنید. سر قیطان را از آن رد کنید و دو گره متوالی بزنید تا از شکاف در نیاید.
سپس وسط هر ضلع مربع دوبار تا شده را، علامت بزنید و بعد این چهار نقطه را کوک بزنید یعنی فقط چهار کوک باید زده شود. حال نخ کوک ها را به آرامی بکشید. با این کار، نمد جمع شده و فرم گل به خود می گیرد. وسط گلبرگ ها را برای محکم کاری به هم بدوزید تا باز نشوند.
آویز گل مدل دوم
ابتدا یک مستطیل به ابعاد دلخواه، از نمد برش بزنید. سپس عرض های مستطیل را به یکدیگر کوک بزنید تا استوانه ای شکل شود مانند تصاویر زیر.
در این مرحله، یک سر استوانه را کوک بزنید. سر قیطان را گره بزنید و در محل کوک ها قرار دهید.
قسمت بدون کوک استوانه را به چهار قسمت تقسیم کرده و علامت بزنید و بدوزید. داخل کار را با الیاف پر کنید.
در این مرحله به آرامی نخ کوک را بکشید و جمع کنید. آویز گل لاله شما آماده است.
دوخت درپوش شیشه مربا در مدلی ساده و همه پسند
چنانچه ساده پسند هستید و با مدل های شلوغ میانه خوبی ندارید می توانید کاورهای ساده و بدون هیچ تزئیناتی را برای شیشه های مربا، ترشی و… خود بدوزید.
برای دوخت این نوع درپوش، درب شیشه را روی پارچه قرار داده و با دو سانت اضافه به عنوان حق دوخت، آن را برش دهید. لبه پارچه را به داخل برگردانید و چرخ کنید، سپس کش را از داخل آن عبور داده و گره بزنید. کاور شما آماده است.
نکات مهم
مزایای استفاده از شیشه برای نگهداری از مواد غذایی
استفاده از ظروف شیشه ای قدمتی چند هزار ساله دارد. ساخت این ظروف در اشکال مختلف در مصر باستان بسیار رایج بوده است. در بین اشکال هندسی، به ترتیب کره ای، استوانه ای و مستطیلی شکل دارای استحکام بیشتری هستند. امروزه ساخت ظرف های شیشه ای استوانه ای شکل رایج تر از دو مدل دیگر است مانند انواع جارها، بطری ها و… .
1- از جمله مواردی که باعث شده است ظروف شیشه ای بعد از سال ها همچنان در سراسر جهان تولید و مورد استفاده قرار بگیرد، شفاف بودن و قابل رویت بودن محتوای داخل آن است.
2- ظروف شیشه ای از نظر شیمیایی خنثی هستند. به همین دلیل با مواد غذایی درون خود، واکنش نمی دهد در نتیجه عطر و طعم مواد غذایی تغییر نمی کنند.
3- ظروف شیشه ای فاقد هر گونه خللی هستند. به این ترتیب در مقایسه با ظروف دیگر، عمر طولانی تری دارند.
4- برعکس ظروف پلاستیکی، تفلون و…، شیشه ها فاقد بو هستند.
موارد استفاده از شیشه مربا
از شیشه های مربا، سس، ترشی، عسل و… می توان استفاده های بهینه ای کرد. این ظروف به علت ماندگاری و دوام بالایی که دارند می توانند گزینه های خوبی برای ساختن گلدان، جاحبوباتی، پاسماوری و… باشند.
با خرج کمی سلیقه، می توانید بانکه هایی را بسازید که ده ها برابر زیباتر و البته ماندگارتر از بانکه های موجود در بازار باشند.
اگر اهل گل و گلدان باشید حتما با واژه تراریوم آشنایی دارید. تراریوم یا باغ شیشه ای روشی است که در آن بعضی از گیاهان خاص را درون شیشه می کارند و با سنگ، شن های رنگی، ماکت کلبه و… تزئین می کنند. شاید این کار در کلام ساده به نظر بیاید، اما بهتر است بدانید که تراریوم ها از گران قیمت ترین محصولات در حوزه گل و گیاه محسوب می شوند!
در ابتدا تراریوم ها را فقط در تنگ های شیشه ای بزرگ می ساختند، اما امروزه شما می توانید آن ها را در شیشه های کوچک مانند شیشه مربا ببینید که قیمتی چند برابر باغ های شیشه ای بزرگ دارند. همه چیز به قوه خلاقیت، پشتکار و توانایی شما بستگی دارد که چگونه بتوانید از شیشه ای بی ارزش، کالایی گران بها بسازید.
خلاصه
در مقاله امروز سایت هنر آموز به آموزش دوخت چند مدل کاور درب مربا پرداخته شد. مدل هایی کاربردی مانند دوخت درپوش شیشه مربا همراه آویز، چیندار، ساده و… که در تنوع بخشیدن به محیط آشپزخانه تاثیرگذار خواهند بود. اگر دارای کسب و خانگی هستید می توانید با یادگیری این آموزش ها، برای تنوع دادن به بسته بندی محصولات تان استفاده کنید. به عنوان مثال می توانید از آویزها به تنهایی در تزئین باکس های هدیه، پرده ها و… بهره ببرید.
یا با استفاده از روش دوخت درپوش های چیندار، پیچک های گاز نیز بدوزید.
خیلی شیک و تمیز
واقعا مناسب برای تزئینات جهیزیه عروس
خیلی ممنون از سایت خوب شما که اینقدر مفید و ایده های قشنگ رو آموزش میده❤️❤️❤️