آموزش دوخت سفره پاک کن یکی دیگر از موضوعات پر مخاطب و جذابی ست که در مقاله امروز از سری مقاله های سایت هنر آموز قرار است به آن بپردازیم. اگر دوره های آموزش خیاطی و دوخت سرویس آشپزخانه را نگذرانده اید، اصلا جای نگرانی نیست. ما در هنرآموز همه آن چیزهایی را که دوست دارید یاد بگیرید گام به گام به شما خواهیم گفت، پس ما را دنبال کنید و از آموزش هایی که در این سایت گذاشته می شود، نهایت استفاده را ببرید.
فهرست مطالب
آموزش دوخت انواع سفره پاکن به صورت حرفه ای
ما در این مقاله مواردی را برای آموزش به شما انتخاب کرده ایم که با یاد گرفتن آن ها دیگر نیازی نیست تا در جای دیگر به دنبال آموزش دوخت سفره پاک کن باشید و وقتتان را برای یاد گرفتن ان در جای دیگر به هدر بدهید.
همچنین در این مقاله سعی شده است تا تمام ریز نکات و تمیزکاری ها به شما گفته شود تا با دیدن هر نوع سفره پاک کنی در بازار و یا در منزل دوستان و آشنایان، بتوانید به راحتی آن را در خانه بدوزید و نسبت به آموزش دوخت سفره پاک کن بی نیاز شوید.
برای دوختن سفره پاک کن چه چیز هایی نیاز داریم؟
اولین و مهم ترین مورد پارچه های رنگارنگ و زیبایی ست که قرار است ظاهر شکیل سفره پاک کن شما را تشکیل بدهد. این پارچه ها می تواند از هر نوع جنسی باشد؛ از ابریشم گرفته تا نخ، پنبه و تترون و …
یعنی شما در انتخاب پارچه سفره پاک کن تقریبا ازاد هستید؛ چون لازم نیست مانند دستگیره و دمکنی آن را نزدیک اجاق ببرید که خطر سوختن داشته باشد و یا تماس زیادی با آب ندارد که حتما از نوع نمگیر باشد و … اما در هر حال یک نکته را خوب است بدانید و آن این است که اگر برای سلیقه و هنر دست خود ارزش قائل هستید، بهترین نوع پارچه را انتخاب کنید تا رغبت بیشتری برای کار روی آن داشته باشید.
بهترین پارچه زیباترین پارچه
اشتباه نکنید چون منظور از بهترین پارچه همیشه گران ترین نوع آن نیست، بلکه همین مقدار که آن پارچه مورد علاقه شما باشد و ظاهری جالب و جذاب درست کند و تا مدت ها برایتان تازگی داشته باشد، همان بهترین نوع پارچه برای شخص شماست.
شما می توانید حتی از پارچه های باقی مانده از خیاطی که دیگر کاربردی ندارد و استفاده کنید و به صورت تکه دوزی ان ها را به هم وصل کنید و از بلااستفاده بودن نجاتشان بدهید.
این کار نه تنها باعث صرفه جویی و حذف هزینه های اضافه است، بلکه استعداد و خلاقیت شما را هم شکوفا می کند. در واقع انجام تمام کارهای هنری که بشود یک طوری از آن ها در زندگی بهره برد، شما را یک گام به بهبود وضعیت زندگی و مدیریت درآمد و هزینه نزدیک می کند.
برای تزیینات این سفره پاک کن ها می توانید از انواع روبان ها، توری ها و یا انواع دوخت های زیگزاگ و ساده، گلدوزی های مختلف و … استفاده کنید. این تزیینات گرچه در وهله اول بی اهمیت جلوه کند، چون از نظر عملی کاربردی ندارد، اما به لحاظ زیبایی شناختی، به کار شما جلوه می دهد و به شما قول می دهیم که پس از دوختن این تزیینات به کار است که تازه به اثر خود علاقه مند می شوید.
مورد بعدی نوار اریب ها هستند که در واقع برای تمیز تر شدن کار حتما لازم است و به کار شما هویت می دهد.
آموزش دوخت سفره پاک کن پارچه ای
در این قسمت به طور دقیق و کاملا تصویری، یک مدل سفره پاک کن بسیار ساده را به شما آموزش می دهیم تا با الگو گرفتن از آن بتوانید هر سفره پاک کنی را به راحتی بدوزید و از هر مدلی که دیده اید یکی را در خانه داشته باشید، با این تفاوت که این ها اثر دست خودتان است.
1)در قدم اول شما نیاز به یک الگو دارید. روی یک مقوا یک مستطیل به اندازه 16 در 22 ببرید و گوشه های آن را به صورت هلال برش دهید.
الگوی شماره یک
2)در قدم بعدی این الگو را روی پارچه مورد نظر قرار دهید و دو تکه پارچه و یک تکه پشم شیشه با همین ابعاد برش بزنید و کنار بگذارید.
3) در قدم بعد، الگوی شماره دو را آماده می کنید به این صورت که همان الگوی اولیه را برداشته و روی آن از پایین حدود 6 الی 7 سانتی متر به بالا بروید و آن نقطه را در وسط کار با خودکار علامت بزنید.
4) از این نقطه خطی به شکل هلال به طرفین مستطیل رسم کنید. سعی کنید رسم این هلال در نهایت دقت باشد تا تکه رویه سفره پاک کن با تکه زیرین آن که در گام های های بعدی آن را هم برش می زنیم، دقیقا متقارن شود.
هفت سانت از پایین مقوا بالا رفته و هلالی رسم می کنیم.
5) این خط هلال را ببرید. الگوی شماره 2 شما آماده ست.
6)با استفاده از این الگو هم دو تکه پارچه و یک تکه پشم شیشه برش بزنید. سپس این سه تکه حاصله را طوری روی هم قرار دهید که پشم شیشه در لایه وسط قرار بگیرد و دو تکه پارچه طرفین آن باشد؛ طوری که روی راسته آن ها به بیرون و پشت پارچه به داخل کار باشد.
7)کار را با سوزن ته گرد فیکس کنید و دور تا دور کار را کوک بزنید تا تکه ها جا به جا نشود و کار را به زیر چرخ ببرید و روی آن دوخت نیش بروید.
بعد از دوخت لبه ها، لبه پایینی این تکه را با نوار اریب بدوزید.
8)تکه های پارچه و پشم شیشه الگوی اول را هم به همان ترتیبی که ذکر شد روی همدیگر قرار دهید و تکه آماده شده در گام هفتم را روی آن قرار دهید و همه را یک جا به هم کوک بزنید.
سه لایه پارچه و پشم شیشه مطابق با الگوی شماره یک که روی هم قرار گرفته اند.
تکه سه لایه اولیه که دوخته شده را روی تکه سه لایه بعدی قر دهید.
لبه ی کار را کوک بزنید تا جابه جا نشود.
دور تا دور کارکوک زده شده است.
9) وقتی کار را با چرخ دوختید، با قیچی کمی از حواشی اضافه ای که دور تا دور کار درست شده برش بزنید تا کار مرتب شود.
10) در این قسمت نوار اریب را به لبه های کار می دوزیم. ابتدا لبه ی نوار اریب را باز کنید و یک لبه ی آن را روی لبه کار قرار دهید طوری که پشت کار نوار اریب رو به شما باشد و از روی خط اتویی که روی نوار اریب وجود دارد، شروع به دوخت ساده می کنیم. در اینجا لازم نیست دوخت زیگزاگ بزنید؛ زیرا با برگرداندن لبه دیگر نوار اریب، این دوخت در زیر کار قرار می گیرد و دیده نمی شود.
لبه سمت راست نوار اریب را روی لبه کار بگذارید و بدوزید.
11) وقتی سرتاسر کار را نوار دوزی کردید، لبه ندوخته نوار اریب را برگردانید و روی طرف دیگر کار، آن را لب به لب قرار دهید و به شکل دوخت زیگزاگ یا ساده دوخت بزنید.
لبه دوخته نشده نوار اریب را برگردانید به طرف دیگر کار
لبه دیگر نوار اریب را به طرف دیگر کار بدوزید.
12) سفره پاک کن شما آماده ست.
آموزش دوخت سفره پاک کن ماهی
از شکل این ماهی وحشت نکنید، چون دوخت ساده ای دارد.
آموزش دوخت سفره پاک کن ماهی دقیقا شبیه دوخت سفره پاک کن پارچه ای ست که در بالا ذکر کردیم با این تفاوت که در اینجا تمام مراحل ذکر شده را باید با استفاده از الگوی ماهی انجام دهید و الگوی شما دیگر یک مستطیل ساده نیست.
در اینجا شما یک الگوی شکل ماهی دارید که می توانید آن را به سلیقه خود طراحی کنید و پیچ و خم دم ماهی را کمتر یا بیشتر کنید و یک الگوی دیگر هم نیاز دارید که روی کار دوخته می شود و از همان الگوی ماهی بدست می آید.
برای این کار ابتدا الگوی ماهی را تهیه کنید و سپس حدود دو الی سه سانت بالاتر از قسمت ابتدای دم ماهی را با خط کش علامت زده و برش دهید. حالا دو الگو دارید که برای هر کدام باید دو تکه پارچه و یک تکه پشم شیشه برش بزنید.
همانطور که در تصویر بالا می بینید می توانید برای زیر کار پارچه ساده تر و برای تکه رویی کار از پارچه های رنگارنگ و طرح دار استفاده کنید.
نکته مهم این است که هنگام نوار دوزی گوشه ها بسیار آهسته و ذره ذره دوخت بزنید تا کار تمیز باشد و نوار اریب کاملا با لبه های کار منطبق شود.
برای زیبایی بیشتر کار، در قسمت تکه رویی کار که همان تکه ی بدون دم ماهی ست و می توانید آن را در تصویر ببینید، می شود قبل از اینکه طرف دوم نوار اریب را به کار وصل کنید، از نوار های توری برای تزیین بیشتر لبه کار بهره ببرید و به این صورت که این نوار توری را زیر لبه نوار اریب قرار داده، طوری که قسمتی از آن همزمان با دوخت لبه نوار اریب دوخته شود و نوار توری روی کار وصل شود.
آموزش دوخت سفره یاک کن ابری
راحت ترین و ساده ترین سفره پاک کن دنیا همین سفره پاک کن ابری ست. شما برای دوخت سفره پاک کن ابری نیاز به تلاش خاصی ندارید و کافی ست یک تکه ابر از بیرون تهیه کنید و برای آن از پارچه های مختلف یک پوشش تهیه کنید. معمولا برای زیبایی کار از پارچه های خز دار استفاده می کنند.
شما می توانید ابعاد ابر را به دلخواه خود تغییر دهید و یا اینکه آن را به شکل دایره و یا مربع و … در آورید و سپس برای آن پوششی بدوزید.
آموزش دوخت سفره پاک کن بند دار
پارچه مستطیل شکلی به ابعاد 23 در 26 بردارید و از وسط تا کنید.
دوباره یک تای دیگر به آن بزنید. به این شکل که از لبه های دو طرف به طور مساوی به داخل تا بخورد مطابق دو تصویر زیر.
روی کار را اتو بزنید تا خط تا ایجاد شود و سپس تای پارچه را باز کنید.
پارچه را روی 300 گرم پشم شیشه کوبیده با ابعاد قبلی قرار دهید و از روی خطوط تا بوسیله سوزن ته گرد پارچه را به پشم شیشه بچسبانید و از مسیر این سوزن ها شروع کنید به مطلسه دوزی.
جهت سوزن ها همه به یک طرف باشد.
یک الگوی مقوایی مطابق تصویر ببرید و آن را روی کار قرار دهید. آن را از وسط تا بزنید تا خط تای مرکز ان درست در وسط پارچه قرار بگیرد.
الگو را با مقوا تهیه کنید.
الگو را روی پارچه محکم نگه دارید و دور تا دور تا آن را با خودکار خط بکشید.
الگو را بردارید و از روی خطوط ایجاد شده شروع کنید به دوخت زدن و به فاصله یک الی دو میل از دوخت را برش بزنید..
برش خورده کار
پارچه لانه زنبوری و یا نمگیری را به همان ابعاد بردارید و دولا کنید و در زیر این تکه آماده شده قرار دهید.
این دو را هم به هم فیکس کنید و از روی خطوط چرخ شده قبلی دوباره بدوزید و در اخر اضافه های پارچه زیرین را هم قیچی کنید.
وسط کار را اندازه می زنیم که در اینجا می شود 16 سانت. نواری به ابعاد 8 در 45 برش می زنم و ان را از وسط تا می کنیم و می دوزیم و طرف روی پارچه را بیرون می اوریم. و درز دوخت پارچه را در وسط کار قرا می دهیم و روی آن را اتو می زنیم.
به اندازه پهنای نوار کش پهن لازم داریم و طول این کش باید به اندازه وسط الگوی سفره پاک کن باشد.
کش را از داخل نوار به کمک سنجاق قفلی رد کنید و در ابتدای کار لبه کش ر به لبه نوار دوخت بزنید تا کش از دستتان در نرود و در آخر هم لبه دیگر کش را که از داخل نوار بیرون آوردید به لبه دیگر نوار دوخت بزنید.
حالا نوار کشی را روی وسط سفره پاک کن گذاشته و از دو طرف آن را به سفره پاک کن دوخت بزنید.
دور تا دور کار را نوار اریب بدوزید.
سفره پاک کن شما اماده است.
خلاصه کلام
در مقاله امروز از سایت آموزشی هنر آموز، با یکی دیگر از آموزش های کاربردی سرویس آشپزخانه همراه شما عزیزان بودیم و به طور کامل به آموزش سفره پاک کن پارچه اِی، سفره پاک کن ابری و سفره پاک کن طرح ماهی پرداختیم و نکات زیباسازی و تمیزی کار را به شما آموزش دادیم.
امیدوارم از این مقاله هم لذت برده باشید و به کارتان آمده باشد.
سلام و وقت بخیر بابت آموزش خوب شما
و اینکه سایت بسیار خوبی دارید
ایکاش در قالب کلیپ آموزش داشتین
ولی بازم خوب بود ممنونم
سلام وقت بخیر. به زودی برای تمامی آموزش های سایت ویدیو آموزشی گذاشته میشه