مدل دوخت لباس خانگی عنوان دیگری از سری مقالات آموزشی سایت هنرآموز است که امروز به شرح آن پرداخته شده است. مدل دوخت لباس خانگی جزو راحت ترین لباس هایی است که بدون طی کردن دوره های آموزش خیاطی و فقط با کمی پشتکار و علاقه، می توانید آن را انجام دهید.
این لباس ها در دسته پرمصرف ترین لباس ها و در نتیجه در دسته پرفروش ترین آن ها قرار دارد. از این رو، وارد شدن به حوزه پوشاک در زمینه دوخت لباس خانگی و انتخاب آن به عنوان یک شغل، می تواند موفقیت آمیز باشد به شرط آن که از ایده های جدید و خلاقانه در کار خود استفاده کنید.
کمک گرفتن از قوه خلاقیت در هر کاری باعث شاخص شدن آن می گردد و این، خود، دلیلی برای فروش بیشتر محصول می گردد. برای مثال ایده دوخت لباس خانگی به صورت ست، یک ایده عالی بود که باعث شد دغدغه ست کردن لباس خانگی از بین برود.
اگر توانایی دوخت لباس خانگی برای تمام سنین را ندارید، می توانید با حرفه ای شدن تنها در یک شاخه از آن برای مثال ماهر شدن در مدل دوخت لباس خانگی زنانه می توانید برند مخصوص خود را بسازید.
فعالیت در شاخه دوخت لباس خانگی زنانه می تواند نتایج پرباری داشته باشد؛ چرا که بعد از لباس بچه گانه، با فاصله بسیار کمی، لباس های زنانه از فروش بالایی برخوردار هستند. تنوع در لباس های خانگی زنانه به قدری زیاد است که به راحتی می توانید برای سلیقه های مختلف، لباس تولید کنید. مدل پیراهن نخی برای منزل، مدل پیراهن نخی زنانه خانگی کوتاه، مدل پیراهن نخی گلدار کوتاه و… از پرفروش ترین مدل لباس های زنانه هستند.
در مقاله امروز سایت هنر آموز، به آموزش مدل دوخت لباس خانگی زنانه به شیوه ای آسان و بدون نیاز به الگو پرداخته شده است. همان طور که لباس های بیرونی زنانه دارای مدل های آزاد با برش ها و دوخت های آسانی شده اند، لباس های راحتی خانگی نیز از این تغییرات، بی نصیب نمانده اند. برش های ساده، بدون نیاز به محاسبات پیچیده باعث می شود که حتی اگر در خیاطی تبحر ندارید اما دارای ایده های درخشان هستید، بتوانید در مدل دوخت لباس خانگی موفق عمل کنید.
فهرست مطالب
مدل دوخت لباس راحتی زنانه
اگر تمایل به دوخت یک لباس زنانه زیبا دارید اما مدلی ندارید، این آموزش را از دست ندهید. برای دوخت این لباس خانگی، نیاز دارید به:
پارچه ای با طرح دلخواه، متر، خط کش و دیگر لوازمی که پای ثابت در هر پروژِه خیاطی هستند.
مرحله اول
ابتدا پارچه را به ابعاد یک متر در یک متر برش بزنید و سپس آن را به صورت چهارلا پهن کنید. سپس از گوشه بسته پارچه، یکبار 7 سانتیمتر و بار دیگر 3 سانتیمتر به سمت پایین پارچه حرکت کنید و علامتگذاری کنید. به مقدار 7 سانتیمتر هم در قسمت بالای پارچه به سمت دولای باز پارچه حرکت کنید و نشانه گذاری کنید. سپس این نقطه را یک بار به علامت 3 سانتی متر و یک بار به علامت 7 سانتیمتر که در ابتدا مشخص کرده بود، وصل کنید. دقت داشته باشید که از طریق خطی هلالی، این اتصال را انجام دهید، مانند تصویر. هلالی کوچک تر یقه پشت لباس و هلالی بزرگ تر هلالی قسمت جلوی لباس است.
مرحله دوم
حال از قسمت پایین لباس، به مقدار بیست سانتیمتر از سمت دولای باز پارچه به سمت دولای بسته آن جلو بروید و علامت بزنید. این نقطه را با خطی صاف و با کمک خط کش به گوشه دولای باز در قسمت بالای پارچه وصل کنید. از ابتدا و انتهای این خط به اندازه 15 سانتیمتر به سمت داخل حرکت کرده و علامت بزنید. از نقطه 15 سانتیمتر در ابتدای پارچه، به مقدار 4 سانتیمتر به سمت دولای پارچه رفته و علامت بزنید. از این علامت خطی عمود بر خط اصلی رسم کنید. از نقطه 15 سانتیمتر در انتهای پارچه نیز 4سانتیمتر اما این بار به طرف دولای بسته حرکت کنید و بعد از علامت زدن، این نقطه را هم از طریق خطی عمود بر خط اصلی، به آن وصل کنید.
حال محل دونقطه 4 سانتیمتر را با خطی مشابه خط نموداری، به یکدیگر وصل کنید تا فرم آستین و پهلو، شکل بگیرد.
مرحله سوم
بعد از رسم الگو، پارچه را از روی خطوط برش بزنید. در مدل های آزاد مانند مدل فوق، لازم نیست به هنگام برش، حق دوخت را لحاظ کنید. برای برش یقه، هلالی کوچکتر یعنی یقه پشت را برش بزنید.
مرحله چهارم
بعد از پایان برش، پارچه را طوری پهن کنید که یقه پشت و جلو به صورت جدا از هم قرار بگیرند. به عبارتی دیگر، کناره های جلو را روی یکدیگر و کناره های پشت لباس را هم روی یکدیگر قرار داده و تا بزنید. سپس هلالی یقه جلو را از روی خطوطی که برای یقه رسم کرده بودید، برش بزنید.
مرحله پنجم
در این مرحله از دوخت تونیک، لازم است تا تمیزدوزی یقه با استفاده از سجاف یقه انجام گیرد. برای این کار لازم است پارچه ای به ابعاد 30 در 30 سانتیمتر از پارچه همرنگ لباس برش بزنید. سپس یک لایی به ابعاد 30 در 30 سانتیمتر نیز برش بزنید. ترجیحا از لایی پرشین استفاده کنید. این لایی از کیفیت و ماندگاری برخوردار است. لایی را با حرارت متوسط اتو به پشت پارچه سجاف بچسبانید.
مرحله ششم
بعد از چسباندن لایی به سجاف، آن را طوری پهن کنید که قسمت راسته پارچه به سمت شما باشد. سپس لباس را روی آن پهن کنید به طوری که یقه لباس بر روی مرکز پارچه سجاف قرار بگیرد. دقت داشته باشید که لباس در اطراف یقه کاملا صاف و بدون هیچ چین و جمع شدگی پهن شده باشد تا به هنگام انتقال الگوی یقه به سجاف، خطایی رخ ندهد.
مرحله هفتم
بعد از انجام مرحله قبل، گردی یقه را بر روی پارچه سجاف کپی کنید، مانند تصویر.
مرحله هشتم
بعد از آن که گردی یقه را بر روی سجاف کپی کردید، از لبه گردی یقه به اندازه 4 سانتی متر به سمت بیرون دایره بروید و علامت بزنید. این علامت ها را دور تا دور دایره مشخص کنید و سپس آن ها را به یکدیگر وصل کنید. در نهایت دایره ای بزرگتر از دایره یقه خواهید داشت.
مرحله نهم
ابتدا اضافه های پارچه سجاف را برش بزنید و سپس از روی لبه دایره کوچکتر شروع به قیچی زدن کنید تا داخل دایره بزرگتر خالی شود. این دایره سجاف اصلی یقه شما خواهد بود. آن را طوری روی یقه لباس قرار دهید که قسمت لایی خورده مقابل شما قرار داشته باشد.
مرحله دهم
سجاف و یقه را با فاصله حداقل نیم سانتیمتر و حداکثر یک سانتیمتر از لبه، به هم وصل کرده و دوخت بزنید. سپس لبه یقه را تا نزدیکی دوخت، چرت بزنید. فاصله این چرت ها از یکدیگر حداکثر 5 سانتیمتر باشد تا هنگام برگرداندن سجاف، در اطراف یقه چین خوردگی به وجود نیاید.
حال لبه بیرونی سجاف را سردوز بزنید و سپس آن را به سمت داخل لباس برگردانید به طوری که یک یا دومیل از لبه یقه رو نیز به سمت داخل برود. حال مانند تصویر، این دو را دوخت نیش پایه بزنید (دوخت نیش پایه به دوختی گفته می شود که در قسمت روی لباس و با فاصله یک میل از لبه پارچه صورت می گیرد. انجام این دوخت بسیار ساده است). بعد از دوخت نیش پایه، یقه را اتو بزنید.
مرحله یازدهم
بعد از تمیزدوزی یقه، لبه های آستین و پهلوها را سردوز زده و سپس به اندازه نیم سانتیمتر به سمت داخل تا کنید و چرخ کنید.
مرحله دوازدهم
از پارچه، دو مستطیل به ابعاد 120 در 10 سانتیمتر برش بزنید آن ها را از وسط تا کنید و وسط آن را علامت بزنید. این دو، برای آماده کردن کمری لباس مورد نیاز هستند.
مرحله سیزدهم
از دو پهلوی قسمت جلوی لباس، به مقدار 15 سانتیمتر به سمت وسط پیش لباس، جلو بروید و علامت بزنید. در این دو نقطه به صورت دلخواه چین یا پیلی ایجاد کنید. همه این کارها را در قسمت پشت لباس نیز انجام دهید.
دو نوار کمری را به جلو و پشت لباس دوخت بزنید مانند تصویر. سپس کمری را تا کنید و ضلع دیگر را به سمت روی لباس برگردانده و به آن سنجاق بزنید.
بعد از ثابت نگه داشتن طرف دیگر کمری به لباس از قسمت رو، دو سر کمری را از سر آن تا پهلو دوخت بزنید. سپس دو گوشه کمری را مانند تصویر قیچی کنید و با کمک سر قیچی، آن را برگردانید.
مرحله پایانی
بعد از برگرداندن گوشه کمری، در قسمت وصل کمری به لباس، کمری را مانند تصویر مرتب کنید و سپس از ابتدا تا انتهای کمری را دوخت نیش بزنید.
جمع بندی
دوخت لباس زنانه در مدل های به روز مانند دوخت مدل پیراهن شیک، دوخت مدل پیراهن نخی ساده و…، به صورت سری دوزی، زمانی به موفقیت می انجامد که علاوه بر داشتن مهارت در برش و دوخت، بتوانید در پیدا کردن بازار فروش یا حتی ایجاد بازاری برای فروش، نیز ماهرانه عمل کنید. همچنین خلاقیت داشتن در هرکدام از مراحل مانند طراحی و مدل لباس، شیوه فروش و… می تواند در برند و شاخص شدن شما، بسیار موثر باشد. تا یک جایی می توان بر مهارت تکیه کرد ولی پس از آن فقط با تکیه بر قوه خلاقیت و سرمایه گذاری روی آن، می توان جایگاهی را که با تلاش به دست آورده اید، حفظ کنید.