دوخت زیپ شلوار (آموزش تصویری) به صورت گام به گام را در مقاله امروز سایت هنرآموز بخوانید. مهم ترین عناوین آموزشی امروز، آموزش دوخت زیپ شلوار زنانه، دوخت زیپ شلوار نقاب سرخود و نقاب جدا هستند که با بیانی ساده و بدون نیاز به کلاس های آموزش خیاطی به صورت حرفه ای، به طریقه دوخت آن ها پرداخته شده است.
فهرست مطالب
دوخت زیپ شلوار آسان
برای دوخت زیپ شلوار مردانه و زنانه به صورت نقاب سرخود، روش های زیادی وجود دارد. قبل از شروع دوخت، قسمت پیش شلوار و قسمت های مربوط به نقاب را سردوز بزنید. انجام این کار به صورت تمیز در مراحل دیگر، چندان امکان پذیر نخواهد بود.
بعد از آنکه برش شلوار را انجام دادید، دو قسمت جلوی شلوار را روی یکدیگر قرار دهید. مانند تصویر خط مشخص شده در قسمت نقاب را کوک بزنید، سپس بدون کشیدن کوک ها، آن ها را از بین دو پارچه قیچی کنید، به طوری که رد بخیه ها کاملا مشخص باشد. این یک روش دقیق و البته آسان برای مشخص کردن محل نقاب در قسمت دوم شلوار است.
بعد از آنکه محل دقیق نقاب را مشخص کردید، قسمت های پیش شلوار را از قسمت فاق به یکدیگر وصل کرده و چرخ کنید.
سپس هر دو نقاب را از محل خطوط مشخص شده، به سمت داخل تا کنید و با اتو حالت پایدار به آن بدهید. مانند تصویر، زیپ را با فاصله دو یا سه میل از لبه نقاب پای چپ شلوار، قرار داده و سنجاق بزنید. این کار را به گونه ای انجام دهید که اضافه های نقاب، زیر زیپ قرار بگیرد.
برای راحتی بیشتر، می توانید به جای سنجاق، محل اتصال زیپ به شلوار را کوک درشت بزنید. دقت داشته باشید که این کوک را با فاصله از محل اصلی دوخت، بزنید تا بعد از چرخ کردن این قسمت، کوک ها، زیر کوک اصلی نرفته باشند. در غیر این صورت مجبور به شکافتن دوخت خواهید گردید.
بعد از چرخ کردن زیپ، کوک های درشت را باز کنید و با درجه حرارت مناسب اتو، محل دوخت را اتو کنید. اتو بعد از انجام هر مرحله از دوخت، باعث افزایش دقت در اندازه گیری و تمیزی کار می گردد.
حال قسمت دیگر زیپ را به نقاب دیگر کوک زده و سپس چرخ کنید. دقت کنید که هنگام انجام این کار، نقاب طرف دیگر، کاملا آزاد باشد و زیر دوخت نرود. درغیر این صورت، جلوی باز و بسته شدن زیپ گرفته خواهد شد.
بعد از دوخت زیپ لازم است تا قسمت نقاب پای راست شلوار را از روی کار دوخت بزنید. این دوخت برای جلوگیری از کیستی است که در انتهای زیپ به وجود می آید. این مرحله تاثیر بسزائی در زیبایی کار دارد. برای مشخص کردن محل این دوخت، مانند تصویر3 سانتیمتر از لبه نقاب به سمت پای راست رفته و علامت بزنید. از این علامت خطی عمود رسم کنید. این خط عمود از بالا به کمر و از پایین به آخر نقاب، منتهی می گردد. همان طور که در تصویر می بینید، پایان خط عمود در انتهای نقاب، نباید تیز باشد. گوشه کار را با شیبی بسیارملایم، گرد کنید.
بعد از اتمام طراحی محل دوخت رو، مجددا باید دقت کنید که قسمت های اضافه نقاب پای چپ به زیر دوخت نرود. این کار را تا رسیدن به نقطه پایانی دوخت انجام دهید. درست در محلی که لازم است سرقائمی پایان دوخت را بزنید، نقاب دیگر را نیز به زیر سوزن حرکت دهید تا سرقائمی بر روی آن نیز انجام شود. دوخت زیپ در این مرحله به پایان می رسد.
دوخت زیپ شلوار با سجاف جدا
در آموزش زیر، با نحوه دوخت زیپ شلوار با نقاب جدا آشنا می گردید. نمونه آموزشی زیر، دوخت زیپ شلوار لی بوده که طرفداران بسیاری دارد.
دوخت زیپ شلوار نقاب جدا، نیز یکی از روش های وصل زیپ به شلوار است. همان طور که از نام این روش مشخص است، در الگوی این شلوار قسمتی به عنوان نقاب زیپ رسم نمی گردد و باید سجاف زیپ را به صورت جدا از الگوی اصلی، برش دهید.
ابتدا یک نقاب با طول 17 در 5 سانتیمتر و نقابی دیگر به ابعاد 17 در 4 سانتیمتر برش بزنید. مانند تصویر لبه یکی از نقاب ها را کمی گرد طراحی کرده و قیچی بزنید. سجاف ها و لبه فاق شلوار در قسمت پیش را سردوز بزنید.
نقابی که لبه آن را گرد کرده بودید، را روی پیش شلوار پای راست قرار دهید؛ به طوری که پشت پیش شلوار و پشت نقاب به سمت شما باشد، درست مانند تصویر. این دو را چرخ کرده و سپس نقاب را به راسته برگردانید. از روی لبه، دوخت نیش پایه بزنید تا کاملا نقاب بر روی شلوار فیکس گردد.
در این مرحله زیپ را روی نقاب قرار دهید؛ به گونه ای که لبه زیپ با لبه ای که دوخت نیش پایه زده اید، مماس هم قرار بگیرند. همچنین راسته جیب به سمت داخل باشد. سپس سمت چپ زیپ را با فاصله دومیل از دندانه های آن، چرخ کنید.
حال پیش شلوار را به راسته برگردانید و مانند تصویر با شابلون محل خطوط دوخت رو را علامت بزنید. اگر به شابلون دسترسی ندارید، خود آن را طراحی کنید.
از روی خطوط شروع به دوخت کنید تا به سر قوس دار در قسمت پایان زیپ برسید. در این قسمت باید تغییر مسیر بدهید. پس سوزن چرخ را پایین قرار دهید تا بین دوخت ها فاصله نیفتد، سپس پایه چرخ را بالا ببرید تا بتوانید پارچه را به سمت مناسب حرکت دهید. حال به دوخت ادامه دهید و در آخر سرقائمی را بزنید. سرقائمی به دوخت رفت و برگشتی گفته می شود که در ابتدا و انتهای دوخت انجام می گردد.
دوخت مرحله قبل را با فاصله نیم سانتیمتر از دوخت قبلی و در جهت موازی با آن، مجددا تکرار کنید.
سجاف دیگر را زیر زیپ قرار دهید، به طوری که لبه آن با لبه زیپ مماس باشد و سجاف مشخص نباشد، مانند تصویر. سپس با فاصله نیم سانتیمتر از دندانه های زیپ، آن را به سجاف وصل و چرخ کنید.
در این مرحله پیش شلوار (پای راست شلوار) را به زیپ و سجاف زیرینش وصل کنید. برای این کار، لبه پیش را کمی به داخل تا کرده و در فاصله دو میل از دندانه های زیپ قرار دهید و آن را چرخ کنید.
همان طور که در تصویر زیر می بینید، بین نقاب چپ و راست فاصله وجود دارد. این فاصله به هنگام دوخت فاق ها به یکدیگر از بین می رود.
فاق پیش شلوار در قسمت پای چپ را روی فاق پیش جلو در قسمت پای راست قرار دهید، به طوری که کاملا در راستای نقاب قرار بگیرد. سپس از پایین فاق بر لبه پارچه، دوخت نیش پایه را شروع کنید و به سمت سجاف یا همان نقاب بروید. این دوخت باید به انتهای دوخت رو، در ردیف اول وصل گردد، اما قبل از پیوستن به آن، باید مقدار بسیار کمی از نقاب پیش شلوار (پای راست شلوار) را به زیر دوخت هدایت کنید. با این کار فاصله بین سجاف ها که در پایان زیپ ایجاد شده بود، از بین خواهد رفت. دوخت را به ردیف دوم دوخت رو برسانید و از آن به سمت پایین فاق، دوخت دیگری بزنید، دوختی کاملا موازی با دوختی که از سمت فاق به سمت زیپ زده بودید.
یک روش دیگر برای دوخت زیپ شلوار
روش دیگری که برای دوخت زیپ شلوار وجود دارد، روشی است که در ادامه به آموزش آن پرداخته شده است. این روش به قدری دقیق است که بیشتر آموزشگاه ها از آن در دوره های شلواردوزی استفاده می کنند.
ابتدا الگوی شلوار مد نظرتان را رسم کنید. سپس مانند تصویر، به فاصله یک سانتیمتر از لبه الگو در محل بین فاق و کمر، به سمت داخل بروید و علامت بزنید و خطی نقطه چین بر آن عمود کنید. این خط در تصویر زیر به صورت نقطه چین مشخص شده است. روی این خط را سوزن بزنید تا رد آن بر روی الگوی زیرینش نیز بیفتد.
سپس خطی عمود بر خط نقطه چین به سمت بیرون الگو رسم کنید. همان طور که در تصویر مشخص است، طول این خط از محل نقطه چین 9 سانتیمتر است، ولی اگر بخواهید آن را از لبه الگو رسم کنید، طول آن باید 8 سانتیمتر باشد. بعد از رسم این خط، انتهای آن در بیرون از الگو را علامت بزنید و از آن، خط عمود دیگری، این بار به سمت کمر شلوار رسم کنید. طول این خط نباید بیشتر از 18 سانتیمتر باشد. این خط را بعد از رسیدن به کمر شلوار، بر آن عمود کنید تا نقاب زیپ شکل بگیرد.
بعد از اتمام رسم نقاب، الگو را برش بزنید و دو قسمت پیش شلوار را از محل فاق به یکدیگر وصل و سپس چرخ کنید. دقت داشته باشید که دوخت شما با فاصله یک سانتیمتر از لبه پارچه صورت بگیرد. همچنین این دوخت نباید ازنقاب بالاتر یا پایین تر باشد. خط قرمز در تصویر، محل چرت است.
سجاف را از قسمت جای دوخت آن، تا کرده و با اتو آن را ، خط بندازید.
سپس تای سجاف را باز کنید و مانند تصویر، خط تای دوم را بیندازید.
کار را به قسمت رو برگردانید و لبه آزاد سجاف (لبه ریش پارچه) را تا کنید به گونه ای که این لبه، زیر خط تای دوم، در مرحله قبل، قرار بگیرد. این قسمت را نیز با اتو خط بیندازید.
نیمی از سجاف دیگر را برش دهید و سپس آن را از محل جای دوخت تا کرده و اتو کنید تا خط بیفتد. در تصویر خط قرمز، محل جای دوخت و خط آبی خط اصلی الگو است.
زیپ را باز کرده و یک طرف آن را از قسمت روی کار، درست زیر خط اتوی دوم قرار دهید. فاصله دندانه های زیپ و لبه سجاف نباید بیشتر از دو میل باشد. به آرامی و با استفاده از پایه معمولی چرخ، زیپ و سجاف را بدوزید. برای دوخت زیپ در این قسمت، بهتر است از پایه زیپ استفاده نکنید، زیرا در اغلب موارد، این پایه باعث کشیدگی زیپ می گردد.
برای دوخت زیپ با پایه معمولی، زیپ را طوری زیر پایه قرار دهید که یک طرف پایه دقیقا روی دندانه زیپ و طرف دیگر با فاصله ای نیم سانتیمتری از آن قرار بگیرد. این رویه را تا پایان دوخت زیپ رعایت کنید تا دوختی صاف داشته باشید. چنانچه در حین دوخت، زیپ از محل خود جابه جا شد، با کمک بشکاف، آن را به زیر پایه هل دهید.
در این مرحله، قسمت دیگر سجاف را روی زیپ قرار دهید، اگر پیش های شلوار در قسمت کمر از یکدیگر کوچتر یا بزرگتر نبودند، به این معنی است که پارچه یا زیپ دچار کشیدگی نشده و روند کار را به طور صحیح طی کرده اید. در غیر این صورت باید زیپ شکافته گردد و دوباره، این بار با دقتی بیشتر دوخته شود.
محلی که دو سجاف در کنار یکدیگر قرار می گیرند را با کوک به هم وصل کنید.
سپس کار را به پشت برگردانید و مانند تصویر، زیپ را با سنجاق به سجاف زیرینش وصل کنید. دقت داشته باشید که سجاف مقابل، آزاد باشد و به زیر سنجاق و در نهایت زیر دوخت قرار نگیرد. برای دوخت طرف دوم زیپ، بهتر است مانند تصویر از پایه یک طرفه استفاده کنید.
شلوار را به رو برگردانید و مانند تصویر، از لبه کوک خورده، سه سانتیمتر به سمت راست حرکت کرده و علامت بزنید. از این محل خطی به موازات زیپ رسم کنید. این خط را از یک طرف تا انتهای زیپ و از طرف دیگر تا خط کمر ادامه دهید. از این قسمت به بعد، برای ادامه دوخت به بخش پایانی در آموزش اول مراجعه کنید. این دو آموزش در قسمت دوخت رو، کاملا مانند هم هستند.
خلاصه
دوخت زیپ شلوار در پهلو، جلو و… و دوخت کمری شلوارهای زنانه و مردانه به ویژه در نوع مجلسی آن، کاری است که اگر بدون حوصله انجام شود، قطع به یقین نتیجه درخشانی خواهد داشت!
جدای از شوخی، دوخت تمیز زیپ، علاوه بر تمرین، به دقت بالایی نیاز دارد. پس اگر فرد باحوصله ای هستید، احتمال آن که در اولین تجربه دوخت خود، کاری مزونی، بدوزید، زیاد خواهد بود.
خیلی ممنون
آموزش خوب و راحتی بود
و مطمئناً با تکرار و تمرین خیلی بهتر هم میشه
سایت خیلی خوبی دارین و من از کاربران پروپاقرصه سایت شمام ❤️
خوشحالیم همراهانی مثل شما داریم